ضریب هوشی کودکان، قربانی آلودگی هوا-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

ضریب هوشی کودکان، قربانی آلودگی هوا

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض سطوح بالای آلودگی هوا در دوران بارداری با اختلال رشد عصبی و کاهش ضریب هوشی در کودکان از ۲ تا ۸ سال مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 29
کد خبر: ۱۷۰۷۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، نتایج یک مطالعه جدید، به رهبری دانشمندان دانشگاه کلرادو به بررسی تأثیر آلودگی هوا بر مادران باردار و اختلالاتی که برای فرزند آن‌ها ایجاد می‌کند، پرداخته است. این تحقیق نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض سطوح بالای آلودگی هوای محیط در دوران بارداری با اختلال رشد عصبی در کودکان از 2 تا 8 سال مرتبط است.

 

در این مطالعه، داده‌ها از 161 مادر و نوزاد سالم آن‌ها که از شیر مادر تغذیه کرده است، جمع‌آوری شد. شرکت‌کنندگان تاریخچه مفصلی از محل زندگی خود در دوران بارداری ارائه کردند و محققان برای بررسی اطلاعات این افراد از سیستم کیفیت هوای آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا که داده‌های ایستگاه‌های کیفیت هوا در سراسر کشور را ثبت می‌کند، استفاده کردند تا احتمال قرار گرفتن مادران در معرض آلاینده‌های ناشی از ترافیک، صنعت، دود آتش‌سوزی و سایر منابع را محاسبه کنند.

 

دانشمندان قرار گرفتن در معرض دی‌اکسید نیتروژن (NO2) و ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 و 10 میکرون (به ترتیب PM2.5 و PM10) را در نظر گرفتند. آن‌ها همچنین دوره حاملگی را به اوایل، اواسط و اواخر تقسیم کردند.

 

نتایج این تجزیه و تحلیل که در مجله علمی معتبر Environmental Health منتشر شد، نشان داد که کودکان دو ساله‌ای که مادر آن‌ها در دوران بارداری در معرض سطوح بالاتر ذرات PM2.5 و هم PM10 قرار گرفته بودند، به طور قابل توجهی در تست‌های شناختی(تست‌های ضریب هوشی و توان یادگیری) نمره پایین‌تری کسب کردند.

 

بر اساس نتایج این آزمون، نوزادانی که بیشتر در معرض تنفس ذرات (PM10) قرار گرفته بودند، به طور متوسط 3 امتیاز کمتر از کودکان عادی را در آزمون‌های شناختی کسب کردند. نتایج نشان داد که مادران بارداری که در اواسط و اواخر بارداری در معرض سطوح بالاتر PM10 قرار گرفته بودند، نوزادانی به دنیا می‌آورند که نمرات پایین‌تری را در آزمون‌های زبانی و حرکتی کسب می‌کنند./ تسنیم

ارسال نظر